Mikä on suolahuone?

Suolahoidon historiaa

Suolahoito on jo vuosisatoja vanha luonnonmukainen hoitomuoto. Keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät suolapölyä sisältävää ilmaa.

Myöhemmässä vaiheessa huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveitä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia.

Itä-Euroopan maissa suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenten ajan. Luonnon muovaavat suolaluolat on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita alettiin rakentamaan kylpylöihin ja muihin rakennuksiin, jopa koteihin.

Suolahuone sen toiminta ja vaikutukset

Suolahuoneet vuorataan vuorisuolalla lattiasta kattoon. Hoidon aikana ilmatilaan puhalletaan erittäin hienojakoista suolanpölyä. Jauhantaprosessin aikana negatiivisesti varautuneet suolaionit hakeutuvat tehokkaasti hengityselimistön limakalvoille. Suola sitoo kosteutta limakalvoille, ja samalla se toimii antiseptisesti vaikeuttaen haitallisten mikro-organismien toimintaa.

Kenelle suolahuonehoito sopii

Suolahoito tuo helpotusta sekä hengityselinten että ihon sairauksiin. Sitä suositellaan henkilöille, joilla on astma, krooninen keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdus tai pitkittynyt nuha. Ihosairauksista tavallisimmat hoidettavat ovat akne, atooppinen ihottuma ja psoriasis. Suolahuoneessa voi myös huoltaa ennalta ehkäisevästi hengitysteitä ja ihoa. Suolahoidot sopivat sekä aikuisille että lapsille. Vakavien sairauksien yhteydessä hoidosta on aina neuvoteltava hoitavan lääkärin kanssa. 

Kaaleppi suolahuone

Suolahuoneen rakentaminen

Suolanhuoneen voi rakentaa lähes kaikkialle; omakotitaloon, hotelliin, kylpylään, uimalaan, hiihtokeskukseen, hoitolaan tai muuhun vastaavaan.

Tilalta vaaditaan suhteellisen suoraa lattiaa, riittävää ilmanvaihtoa ja valovirtapistoketta läheisyydessä. Huone tarvitsee siis sähkövirran 230 V / 10 A. Tärkein vaatimus tilalle on riittävän pieni ilmankosteus, jotta suola pysyy juoksevana. Tilan läheisyydessä ei saa olla mitään kosteuden lähdettä. 

Suolahuone rakennetaan nykyään, lähes poikkeuksetta paikalle tuotavista elementeistä. Tällöin mahdollisessa muuttotilanteessa ei tarvitse rikkoa rakennuksen osia. Elementit helpottavat rakentamista ja mahdollista purkamista esim. vuokrakiinteistöissä. 

Aikaa vievin vaihe on sisäseinien suolaaminen.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin, joita aihe herättää. Mikäli olet kiinnostunut suolahuoneen rakentamisesta, ota yhteyttä myyntipalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostilla.

Suolahuoneen räätälöinti

Suolahuonetta on mahdollista tuunata erilaisilla valoilla, koristeilla tai muodoilla. Mikäli sinulla on erityisiä toiveita huoneen varusteista tai muodoista niin muista ottaa asia puheeksi arviointikäynnillä. 

Mahdollisuus myös tee-se-itse -suolahuonemalliin oman tilan mittojen mukaan. 

Valmiit suolahuonemallit

Valikoimassamme on useita valmiita 1-hengen, 2-3 hengen suolahuoneita. Toimitamme valmiit mallit elementteinä. Rungon kasaaminen on tällöin hyvin helppoa tehdä myös itse. Huone seisoo vapaasti omalla rungollaan eikä sitä kiinnitetä tilan rakenteisiin.

Valmiiden suolahuoneiden ulkomitat ovat:

  • Malli 1      2,0m x 2,4m
  • Malli 2      2,4m x 3,4m
  • Malli 3      2,6m x 2,8m
Kaaleppi suolahuone

Suolageneraattorit

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt suolageneraattoreillemme Avainlippu -merkin. Merkistä tunnistat tuotteet, jotka tuovat työtä Suomeen ja vastuullisuuden periaatetta noudattavan yrityksen. 

Valmistamme itse kaikki suolageneraattorimme Hämeenlinnassa. Mira -mallistomme laitteet ovat ainoat Suomessa valmistetut suolageneraattorit. Ne ovat olleet myynnissä vuodesta 2011 lähtien ja niitä on kehitetty jatkuvasti. 

Suolageneraattoreissamme on normaali sähköpistoke ja ne toimivat tavallisella valovirralla (230 V). Näyttö on digitaalinen. Suolageneraattori asennetaan aina suolahuoneen ulkoseinään miellyttävämmän ja hiljaisemman hoitokokemuksen takaamiseksi. 

Annamme suolageneraattoreillemme 12 kk takuun ammattikäytössä. 

Mira -malliston generaattorimme ovat käytössä useissa suolahuoneissa Suomessa ja useissa muissa maissa.

Suolageneraattorin valinta

Suolageneraattori valitaan tilan koon ja käyttäjämäärän mukaan. Molemmat laitteemme ovat erittäin energiatehokkaita, muuntaja muuttaa jännitteen 230V → 12V ja maksimi virrankulutus on vain 50W. 

Suolakoneen tulee olla tilassa, jonka lämpötila on 22-25 celsiusastetta. Ilmankosteus ei saa tilassa ylittää 45%, jotta suola pysyy juoksevana eikä paakkuunnu. 

Suosittelemme käytettäväksi aina Pharmasuolaa. 

Testaamme ja esisäädämme generaattorisi aina sinun suolahuonettasi varten tehtaalla oikeisiin säätöihin. 

Mira-250 on pienempi ja kevyempi suolageneraattorimme. Se sopii 1-2 henkilön ja eläinten suolahuoneisiin sekä liikkuvaan esim. hevostraileriin tehtyyn suolahuoneeseen. 

Mira-10 sopii kiinteisiin ja isompiin yli kolmen henkilön suolahuoneisiin. Laite on tukevampi ja tehokkaampi.

Huolto

Tarjoamme täyden huoltopalvelun kaikkiin markkinoilla oleviin suolageneraattoreihin sekä kaikkiin muihin suolahuoneeseen liittyviin tarpeisiin. 

Jos sinulla on huoltotarpeita, ota yhteyttä myyntipalveluumme. 

Varaosat

Varastoimme kaikkia varaosia valmistamiimme tuotteisiin. Lisäksi varastoimme osia isoon osaan muita yleisimpiä generaattori malleja.

Varaosat malleihimme, hintoineen, ovat nähtävissä kaupassamme.