SUOLAHOIDOT

Haluaisitko terveämmät hengityselimet?
Vai kärsitkö keuhkosairaudesta?

Suolahoito on jo vuosisatoja vanha luonnonmukainen hoitomuoto. Keskiajalla munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät suolapölyä sisältävää ilmaa.

Myöhemmässä vaiheessa huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveitä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia.

Itä-Euroopan maissa suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenten ajan. Luonnon muovaavat suolaluolat on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita on alettu rakentamaan kylpylöihin ja muihin rakennuksiin, jopa koteihin.

Suolahuone sen toiminta ja vaikutukset

Suolahuoneet vuorataan vuorisuolalla lattiasta kattoon. Hoidon aikana ilmatilaan puhalletaan erittäin hienojakoista suolanpölyä. Jauhanta prosessin aikana negatiivisesti varautuneet suolaionit hakeutuvat tehokkaasti hengityselimistön limakalvoille. Suola sitoo kosteutta limakalvoille ja samalla se toimii antiseptisesti, vaikeuttaen haitallisten mikro-organismien toimintaa.

Kenelle suolahuonehoito sopii

Suolahoito tuo helpotusta sekä hengityselinten että ihon sairauksiin. Sitä suositellaan henkilöille, joilla on astma, krooninen keuhkoputkentulehdus, poskiontelotulehdus tai pitkittynyt nuha. Ihosairauksista tavallisimmat hoidettavat ovat akne, atooppinen ihottuma ja psoriasis. Suolahuoneessa voi myös huoltaa ennalta ehkäisevästi hengitysteitä ja ihoa. Suolahoidot sopivat sekä aikuisille että lapsille.

Vakavien sairauksien yhteydessä hoidosta on aina neuvoteltava hoitavan lääkärin kanssa.

SUOLAHUONEEN RAKENTAMINEN

Suolanhuoneen voi rakentaa vaikka omakotitaloon, hotelliin ja kylpylään, kauneus- ja kuntohoitolaan tai golfkubille ja hiihtokeskukseen.

Suolahuone Kaalepilta

Toteutamme teidän tiloihinne, teidän toiveidenne mukaan. Tärkein vaatimus tilalle on ehdoton kuivuus. Tilan läheisyydessä ei saa olla mitään kosteuden lähdettä. Toisena on tehokkaan ilmastoinnin rakentamisen mahdollisuus.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin, joita aihe herättää. Mikäli olet kiinnostunut suolahuoneen rakentamisesta, ota yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla.

1. SEINIEN RAKENTAMINEN

Kiinteä suolahuone vaati kuivan tilan, josta on mahdollista vetää ilmastointi putket ulos. Työ aloitetaan rajaamalla suolahuone muusta ympäristöstä ja rakentamalla tiiviit seinät huoneelle.

2. SUOLARAPPAUS

Kun seinät on saatu valmiiksi rapataan sisäseiniin 2-5 cm kerros vuorisuolaa. Ennen tätä sisälle pitää rakentaa kaikki halutut tasot ja muut koristemuodot, jotka halutaan päällystää suolalla. Tämä koskee myös tilan valaistusta, jolle on tehtävä paikat ennen suolauksen asentamista.

3. ULKOVUORAUS

Kun suolaus on saatu asennettua ja sisätila valmiiksi. Tämän jälkeen tehdään tilan ulkovuoraus halutunlaisella materiaalilla, esimerkiksi MDF-paneelilla ja asennetaan suolagenaraattori.

4. VIIMEISTELY

Rakenteiden valmistuttua ja suolageneraattorin asentamisen jälkeen, voidaan kytkeä sähköt valoille sekä asentaa valoautomatiikka (suolageneraattorin yhteydessä). Tämän jälkeen on vuorossa siivous ja käyttöopastus.

Suolahuone on käyttövalmis.