SAUNAT & INFRAPUNASAUNAT

Modernin ajan sauna on infrapunasauna — pienemmällä energiakulutuksella pintaa syvemmät vaikutukset.

Mikä on infrapunasauna?

Infrapunasauna on 2000-luvun sauna

1900-luvulla tuli suosituksi sähkösauna, mutta 2000-luvun saunana voidaan epäilemättä pitää infrapunasaunaa. Perinteinen puilla lämmitettävä sauna on ollut tärkeä osa ihmisten elämästä ja ilmeisesti pysyy sellaisenaan myös tulevaisuudessa. Infrapunasauna on uusi, täydellisempi ja vaikuttavampi saunatyyppi, jonka lämmittäminen vie huomattavan vähemmän aikaa. Puilla lämmitettävää saunaa ja infrapunasaunaa ei kumpaakaan voida poissulkea, koska yksi ei korvaa toista.

 

 

Infrapunasaunan käyttäminen

Normaali hikoilu saavutetaan jo 25 minuutissa lämpötilan ollessa 45°C. Infrapunasaunalla on virkistävä vaikutus ja se sopii poikkeuksena tavallisesta saunasta käytettäväksi myös aamulla.

Infrapunasaunasta puuttuu sähkökiukaalle ominainen ilman ionisaatio ja vastukset eivät hehku: ilmaa ei lämmitetä eikä höyryä käytetä. Teknologia on keksitty Japanissa, tutkimuksia jatketaan Hollannissa Tventin kaupungin lääketieteellisessä yliopistossa. Infrapunasaunan kamarissa on audiolaitteet, joiden ansiosta on mukava rentoutua musiikin tahdissa. Infrapunasaunassa on digitaalisesti säädettävä: ilman lämpötila 35…75°C ja saunavuoroon tarvitaan aikaa korkeintaan 1 tunti. Lämmittämiseen menee vain 7 minuuttia ja tehontarve on 1300…2500 W.

Miten infrapunasauna toimii?

Tärkeä ero tavallisesta saunasta on, että suhteellisenalhaisella lämpötilalla tapahtuu voimakas hikoilu, koska infrapunasaunassa lämpenevät kudokset syvään ja kehosolujen lämpötila nousee 38,5°C saakka. Niiden lämpösäteilyn taajuus on esimerkiksi takan lämpösäteilyn taajuutta alhaisempi ja pitemmällä aaltopituudella (4,5…5,5 mikrometriä). Tämä lämpösäteily on samalla täysin vaaratonta koska mitään radioaktiivista tai muuta haitallista säteilyä ei ole. Esimerkiksi korut eivät lämpene. Poikkeuksena tavallisesta saunasta ei toimi lämmönvälittäjänä ilma.

 

 

INFRAPUNASAUNAN
VAIKUTUS KUNNOLLE

SYVÄLÄMMITTELY

Syvälämmittelytapauksessa (4…5 cm saakka) erittyvät kehosta erilaiset kuona-aineet, esim. toksiinit, alkoholi, nikotiini, kolesteroli ja raskasmetallit, kuten lyijy, sinkki, nikkeli, elohopea, kadmium. Infrapunasauna lieventää kroonista väsymystä ja lihaskipua, elvyttää autonomisen hermosysteemin toimintaa, nostaa kasvuhormonitasoa ja korjaa lihastonusta.

Infrapunasaunan vaikutus ja kehon lämpenemissyvyys ovat yksilöllisiä, riippuen erilaisista tekijöistä.

POISTAA SELLULIITTIA
& POLTTAA KALOREITA

Infrapunasauna vähentää tehokkaasti selluliittia ja nostaa ihotonusta, poistaen fysiologisella tavalla kudoksista rasvaa, vettä ja kuona-aineita. 30 minuuttia kestävä infrapunasaunavuoro polttaa ≈ 600 kcal, eli enemmän, kun polttaisitte 30 minuutin juoksulenkillä.

Pysyvän parantavan vaikutuksen aikaansaamiseen suositellaan infrapunasaunan käyttöä vähintään 3 kertaa viikossa 30 minuuttia kerrallaan ja vähintään kuukauden ajan.

Henkilöiden, joilla on terveysongelmia, on ennen infrapunasaunan käyttöä neuvoteltavaa lääkärin kanssa. Samaa suositellaan raskaana oleville. Olemme iloisia, että infrapunasauna kiinnostaa Teitä! Kutsumme teitä ystävällisesti kokeilemaan sen virkistävää ja parantavaa vaikutusta.

INFRAPUNASAUNATARVIKKEET

Mikäli kädessäsi pysyy vasara, voimme myydä sinulle tarvittavat osat infrapunasaunan tee-se-itse rakentamiseen. Mikäli sinulla on tyhjänä oleva tila, jonka haluat muuttaa hyötykäyttöön. Avustamme mielellämme asiassa!

Kauttamme saatavana laadukkaat lämpöelementit. Toimitamme tarpeisiisi räätälöidyn paketin, joka sisältää kaikki tarvitsemasi osat. Saat meiltä myös varaosa elementtejä sekä muita varaosia.

Rakennusprojekteihin erilaiset saunanovet, eri lasin väreillä tai erilaisilla puu vaihtoehdoilla.

Saat meiltä myös tarvitsemasi laudelaudat. Puuvaihtoehtoja ovat tervaleppä tai lämpökäsitelty haapa. Tarvittaessa ja ennakkotilauksesta saat koko laudelauta tarpeesi mittatilaustyönä.